Englantilaisen koulun ystävät ry.

ENGLANTILAISEN KOULUN YSTÄVÄT RY

Tampereen Englantilaisen Koulun ystävät ry. vastaa koulun kaikesta toiminnasta. Yhdistyksen jäseniä ovat oppilaiden vanhemmat, johtokunnassa ja tapahtumatoimikunnassa toimivat henkilöt sekä kummi- ja yhteistyöyritykset. Johtokuntaan ja tapahtumatoimikuntaan valitaan jäsenet erovuoroisten tilalle kahdeksi vuodeksi kerrallaan yhdistyksen vuosikokouksessa, joka järjestetään syksyisin.

JOHTOKUNTA 2017-18

  • Puheenjohtaja
    • Janne Haavisto

TAPAHTUMATOIMIKUNTA

Koska koulumme on yksityinen ja yhdistysperiaatteella toimiva, vanhempien vapaaehtoistyö ja sen kautta hankitut varat ovat tärkein keino tukea koulutyötä ja pitää lukukausimaksut mahdollisimman kohtuullisina. Tapahtumatoimikunta järjestää vuoden mittaan hauskoja yhteisiä tapahtumia Enkun koulun ja päiväkodin lapsille, heidän perheilleen sekä koulun tukijoille.

HISTORIA

Enkkukoulu on perinteikäs tamperelainen kielikoulu lapsille, joka on tunnettu jo yli puoli vuosisataa Tampereella kuin naapurikunnissakin kielitaitoisten ja hyvätapaisten lasten kasvattajana.

Koulun juuret ulottuvat vuoteen 1957, Suomi kansainvälistyi hurjaa vauhtia ja vanhemmat kaipasivat lapsilleen pätevää englannin kielen opetusta aikana, jolloin kansakoulussa ei vielä panostettu englannin opetukseen. Tarpeeseen vastasi The English School of Tampere, eli Enkku, jonka amerikkalaisen nunnajärjestön Sisters of the Most Precious Blood sisaret perustivat. Järjestö oli erikoistunut opetustyöhön ja sen jäsenet olivat saaneet opetusalan koulutuksen. Koulu sai heti suuren suosion ja hyvät opetustulokset ja lapset että vanhemmat nauttivat koulun perheenomaisesta ilmapiiristä ja Tampereen englanninkieliseen yhteisöön kuulumisesta. Vuonna 1961 koulun toimintaa ja sisarten työtä tukemaan perustettiin Englantilaisen Koulun Ystävät ry.

Kun viimeinen sisarista, Sister Monica Marie Toenjes, siirtyi eläkkeelle vuonna 2004, päättyi nunnien aika koulussamme. Sisarten jälkeen työtä jatkanut korkeasti koulutetut, ja kokeneet opettajat, jotka puhuvat englantia äidinkielenään.

Enkkukoulun on nyt käynyt noin 2500, joista moni tuo jo omia lapsiaan tai lapsenlapsiaan koulun oppilaaksi.

Tärkeimmät asiat ovat koulussa säilyneet jo 60 vuotta: Innostunut, kansainvälinen ilmapiiri ja yhteisöön kuulumisen tunne yhdistyvät tapakasvatukseen ja huippuluokan kielenopetukseen. Enkussa lasta edelleen kunnioitetaan ja kuunnellaan yksilönä samalla kun myös häneltä vaaditaan kunnioitusta ja kauniita käytöstapoja koulutovereitaan ja opettajia kohtaan. Lapsen kykyihin uskotaan ja häntä kannustetaan iloiseen oppimiseen. Nämä arvot heijastuvat lapsen myöhempään koulunkäyntiin ja ovat korvaamattoman tärkeitä eväitä koko elämää varten.

Leave A Comment:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Siirry työkalupalkkiin