Opetus

Opetus

Enkussa opetuksesta vastaavat englantia äidinkielenään puhuvat ammattitaitoiset opettajat. Kasvatuksemme punainen lanka on eettisten perusarvojen kunnioittaminen.

Samalla kun lapsi oppii noudattamaan hyviä tapoja ja arvostamaan omaa ja toisten työtä, hänen itseluottamuksensa kasvaa ja sosiaaliset taitonsa kehittyvät.

LUKUVUODEN AIKATAULU

ENKKU DAYCARE

Enkku Päiväkoti toimii Pyynikintorin laidalla. Tarjoamme siellä päivähoitoa 3-5-vuotiaille.

Päiväkotimme toimii kielikylpy -menetelmällä, tarjoten lapselle pehmeän lähdön uuden kielen oppimiseen. Kieli opitaan leikkien ja laulujen kautta sekä käyttämällä kieltä päivittäisissä toiminnoissa, kuten ruokailuissa ja pukemisessa. Englannin kielen oppimisen tukemiseksi Enkku Päiväkodin lapset osallistuvat 5 -vuotiaina Kindergarten-opetukseen, josta he jatkavat esikouluumme. Päivähoitoon on mahdollista hakea Kelan Yksityisen hoidon tukea.

KINDERGARTEN

Kindergarten 5-vuotiaille. Kindergartenissa aloitamme englannin kielen sanaston oppimisen leikkien ja laulaen. Myös läksyt ja omalla paikalla istuminen tulevat tutuiksi. Pitkä kokemuksemme on osoittanut, että 2,5 tunnin opetusjakso on tämän ikäiselle lapselle sopivan mittainen. Kindergartenin myötä lapsen kielitaito karttuu riittävälle tasolle siirtymään vieraskieliseen esikouluun ja siitä mahdollisesti koulupolulle. Kindergartenin käyneet lapset jatkavat 6-vuotiaina Preschool-ryhmässä. Lapsella ei tarvitse olla entuudestaan englannin kielen taitoa.

Opetus maanantaista perjantaihin: aamupäiväryhmä klo 8.30-11.00, iltapäiväryhmä klo 12.00-14.30.

ESIKOULU

Esikoulu 6-7 -vuotiaille. Esikoulussa laajennamme englannin kielen sanastoa ja kehitämme koulunkäyntivalmiuksia. Laulut, tarinat ja pelit innostavat kielen oma-aloitteiseen käyttöön. Esiopetus on Tampereen kaupungin hyväksymää virallista esiopetusta eikä siitä peritä korvausta. Esikoulun käytyään lapsilla on valmiudet hakeutua englanninkieliselle luokalle Tampereen kansainväliseen kouluun (FISTA). Ryhmäkoko 13-20 lasta, ryhmiä on kaksi.

Opetus maanantaista perjantaihin klo 9.00-13.00

ESIKOULUN ILTAPÄIVÄKERHO

Enkku tarjoaa esikoululapsille mahdollisuuden kokopäivähoitoon esikoulun lisäksi. Koulun ovet aukeavat klo 7.30 ja sulkeutuvat klo 17. Aamu- ja iltapäivähoito on ohjattua toimintaa, johon sisältyy ulkoilua, pelejä, leikkejä ja välipala.

AFTER SCHOOL CLUB

Iltapäiväkerho 1. ja 2. luokan oppilaille. Iltapäiväkerho ulkoilee koulun jälkeen klo 14 saakka puistossa, josta siirrytään Enkulle välipalalle. Välipalan jälkeen on rauhallinen hetki läksyjen tekemiseen, jonka jälkeen on leikkiä ja pelejä. Iltapäiväkerhon lisäksi tarjolla on tarvittaessa myös aamuhoitoa.

CONVERSATION CLUB

Kielikerho 7-10 –vuotiaille kerran viikossa. Kerhossa jutellaan ja touhutaan yhdessä hauskoja juttuja englanniksi. Hyvä tapa ylläpitää hankittua kielitaitoa monipuolisen yhteisen tekemisen kautta.

Opetus torstaina klo 15-16

KOULUN SÄÄNNÖT

 • Kouluun on tultava riittävän ajoissa.
 • Lapset riisuvat ja harjaavat kenkänsä ala-aulassa ja vievät ne ylös. Jos vanhemmat saattavat lapsensa yläkertaan, he jättävät kenkänsä alas.
 • Rappusissa ja käytävissä ei saa juosta eikä metelöidä.
 • Vaatteet jätetään nimetyille paikoille ja sisätossut laitetaan jalkaan. Tossuja voi säilyttää koulussa.
 • Pipot ja hanskat laitetaan reppuun koulupäivän ajaksi.
 • Reput jätetään naulakkoon, vain kirjat otetaan luokkaan. Reppuun pitää mahtua A4 -kokoinen kirja.
 • Vaatteiden, kenkien ja repun tulee olla nimikoituja.
 • Kirja on hyvä päällystää ja pakata läpinäkyvään muovitaskuun.
 • Koulussa noudatetaan hyviä tapoja ja opettajien antamia sääntöjä ja ohjeita.
 • Kouluun ei tuoda omia leluja eikä pelejä, paitsi erikseen sovittuna lelupäivänä.
 • Jos lapsen opettaja katsoo, että lapsi ei sopeudu kouluun, hän keskustelee lapsen vanhempien kanssa.
 • Johtokunnalla on oikeus erottaa lapsi koulusta määräajaksi.
 • Koulupäivän päättyessä vanhemmat tai päiväkotiinhakijat odottavat lapsiaan koulun ulkopuolella.
 • Myöhästymisestä tai poissaoloista tulee ilmoittaa lapsen opettajalle. Kätevimmin sen voi tehdä tekstiviestillä: 050-345 3844
 • Opettajalle ilmoitetaan vuoden alussa lapsen tuoja ja hakija sekä yhteiskuljetus- tai muut järjestelyt. Muutoksista tulee ilmoittaa opettajalle.
 • Koulun ovi on turvallisuussyistä lukossa. Oven vasemmalla puolella on ovikello. Näytä kello myös lapselle ja opeta häntä painamaan sitä hätätilanteessa.
Leave A Comment:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Siirry työkalupalkkiin