Enkku

ENKKU

Tampereen Englantilainen Koulu eli tuttavallisemmin Enkku on Tampereen vanhin kielikoulu, joka on perustettu jo vuonna 1957. Enkku-koulu on vuosien saatossa tullut tunnetuksi kielitaitoisten ja kansainvälisten lasten kasvattajana, ja sen on käynyt arviolta yli 2500 oppilasta joista moni tuokin jo omia lapsiaan tai lapsenlapsiaan Enkkuun.

Tärkeimmät asiat koulussa ovat säilyneet yli 64 vuotta: innostunut, kansainvälinen ilmapiiri ja yhteisöön kuulumisen tunne yhdistyvät sosiaalisten taitojen yhdessä harjoitteluun ja huippuluokan kielenopetukseen.

Enkku tarjoaa erinomaisen väylän lapselle englannin kielen opiskeluun, ja Enkun kielipolulle voit ilmoittaa lapsesi mukaan perheenne tarpeisiin räätälöidysti heti 2-vuotiaasta aina kouluikään saakka. Hyödynnämme lapsen eri ikätasojen herkkyyskaudet kielen harjoittelussa, ja englannin kielen taito rakentuukin lähes huomaamatta lapselle ominaisilla tavoilla leikkien, laulaen ja askarrellen. Lapsen kykyihin uskotaan ja häntä kannustetaan iloiseen oppimiseen.

Enkku-koulun toiminnan toteuttamisesta on vastuussa voittoa tavoittelematon Tampereen Englantilaisen Koulun ystävät ry, jonka jäseniä ovat kaikki Enkku-lasten vanhemmat. Vanhemmat ja koulun henkilökunta muodostavat lämpimän yhteisön, joka järjestää erilaisia tapahtumia koko perheelle. Koulu sopii erinomaisesti myös kansainvälisten perheiden lapsille. Oman Enkku-päiväkotimme toiminnan järjestämisen lisäksi teemme yhteistyötä myös lähellä sijaitsevien päiväkotien kanssa.

Heräsikö kysyttävää? Soita meille
050 413 9355

Kielikoulu

Enkku on Tampereen vanhin kielikoulu, joka on toiminut jo yli 60 vuotta, ja jonka opissa on ollut reilut 3000 oppilasta.

Kielipolku

Enkku tarjoaa erinomaisen väylän lapselle englannin kielen opiskeluun. Kielipolulle voi ilmoittaa lapsen heti 2-vuotiaasta aina kouluikään saakka.

Yhteisö

Yhdistys on voittoa tavoittelematon ja sen jäseniä ovat mm. oppilaiden vanhemmat, johtokunnassa toimivat henkilöt sekä yhteistyöyritykset.

KOULUN SÄÄNNÖT

 1. Lapsen on tultava kouluun on riittävän ajoissa.
 2. Lapset jättävät kenkänsä alakertaan ryhmänsä hyllypaikoille. Jos vanhemmat saattavat lapsensa yläkertaan, vanhempien tulee jättää kenkänsä alas tai käyttää muovisuojia.
 3. Rappusissa ja käytävissä liikutaan kävellen ja pitäen melutaso alhaisena.
 4. Lasten vaatteet, pipot ja hanskat jätetään reppuun tai nimetyille hyllypaikoille ja sisätossut laitetaan jalkaan. Tossuja voi säilyttää koulussa.
 5. Lapsilla tulee olla sopivat varusteet ulkoiluun kaikenlaisella säällä.
 6. Reput jätetään naulakkoon, vain kirjat otetaan luokkaan. Reppuun pitää mahtua A4-kokoinen kirja.
 7. Vaatteet, kengät ja reput tulee nimikoida tavaroiden hukkumisen välttämiseksi.
 8. Kirja on hyvä päällystää ja pakata läpinäkyvään muovitaskuun.
 9. Koulussa noudatetaan yhteisiä sääntöjä.
 10. Kouluun saa tuoda omia leluja ja pelejä erikseen sovittuna lelupäivänä.
 11. Jos lapsen opettaja katsoo, että lapsella on hankaluuksia sopeutua kouluun, hän keskustelee asiasta lapsen vanhempien kanssa.
 12. Johtokunnalla on oikeus erottaa lapsi koulusta määräajaksi.
 13. Myöhästymisestä tai poissaoloista tulee ilmoittaa lapsen opettajalle. Kätevimmin sen voi tehdä tekstiviestillä, tarkista puhelinnumero lapsesi opettajalta.
 14. Opettajalle ilmoitetaan vuoden alussa lapsen tuoja ja hakija sekä yhteiskuljetus- tai muut järjestelyt. Muutoksista tulee ilmoittaa koulun henkilökunnalle.
 15. Koulun ovi on turvallisuussyistä lukossa. Oven vasemmalla puolella on ovikello. Näytä kello myös lapselle ja opeta häntä painamaan sitä hätätilanteessa.

Hae lapsellesi paikkaa ENKUSTA!

Täytä alustava ilmoittautumislomake ja sinuun otetaan yhteyttä Enkusta tutustumisajan sopimiseksi. Paikka vahvistetaan myöhemmin.